США оштрафували банк UniCredit на $1,5 млрд через порушення санкцій

Вівторок, 16 квітня 2019, 15:37

Італійський банк UniCredit заплатить 1,5 млрд доларів, щоб врегулювати звинувачення уряду США в порушенні санкцій проти Ірану та інших країн.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

UniCredit, який працює в кількох європейських країнах, заявив у вівторок, що його німецька філія, UniCredit Bank AG, погодилася визнати себе винною у федеральному суді США у порушенні санкцій, пов'язаних з Іраном.

У заяві Міністерства фінансів США вказують, що штраф наклали за порушення санкцій США, зокрема пов'язаних з розповсюдженням зброї масового знищення.

У Вашингтоні посилаються на обробку платежів на понад 500 млн доларів при 2000 операцій у 2007-11 роках. Протягом цього періоду UniCredit обслуговував доларовий рахунок іранської державної судноплавної компанії.

США наклали санкції на іранських ядерних розробників, які купували технології в Росії

Як відомо, на початку травня минулого року президент Дональд Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Пізніше Вашингтон розширив санкції проти Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожуючи санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном.

Інші країни-підписанти угоди розкритикували рішення Трампа і заявили про намір зберегти чинні домовленості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.