В РФ заявили, що Україна не мала права скаржитися у морський трибунал ООН

Середа, 17 квітня 2019, 08:21

У Росії заявили, що Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду справи про захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"У зв'язку з ініційованим Україною на підставі Конвенції 1982 року процесом по тимчасовим заходам російська сторона виходить з того, що Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду "керченського інциденту", зокрема, в силу зроблених і Російською Федерацією, і Україною застережень про непридатність передбачених Конвенцією 1982 року процедур щодо окремих категорій спорів", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

У російському міністерстві також заявили, що "процесуальні права українських моряків неухильно дотримуються, вони користуються послугами адвокатів, отримують медичну допомогу".

"Той факт, що Україна протягом майже п'яти місяців не поспішала зі зверненням до Трибуналу, також свідчить про відсутність терміновості", - відзначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, Україна подала позов проти Росії про порушення нею Конвенції ООН з морського права і ініціює процедуру, яка може звільнити полонених українських моряків.

Позов поданий в постійно діючий Міжнародний трибунал ООН з морського права, який розташований в Гамбурзі і діє в рамках згаданої конвенції ООН. Перше рішення буде винесено протягом місяця за терміновою процедурою.

Читайте також - "Суд про війну та мир: чого чекати від трибуналу ООН у справі про напад РФ на Азові"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: