Deutsche Bank загрожують штрафи за відмивання російських грошей - ЗМІ

Середа, 17 квітня 2019, 15:52

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank AG очікує штрафів, судових позовів та ймовірного переслідування вищого керівництва за його роль у схемі відмивання коштів російських клієнтів на суму до $20 млрд.

Про це пише газета The Guardian з посиланням на внутрішній звіт банку, повідомляє "Європейська правда".

Банк визнає високий ризик того, що регулятори в США та Британії застосують "значні дисциплінарні заходи" проти нього. Deutsche Bank визнає також, що скандал завдав шкоди його "глобальному бренду" і, ймовірно, спричинить відтік клієнтів, втрату довіри інвесторів і зниження його ринкової вартості.

Deutsche Bank був втягнутий у величезну схему з відмивання грошей, що отримала назву "глобальна пральня". Російський криміналітет зі зв’язками з Кремлем і ФСБ використовував схему між 2010 і 2014 роками для переміщення грошей у західну фінансову систему. Оборот коштів за цією схемою міг скласти $80 млрд, вважають слідчі.

В січні 2017 року банк оштрафували в США на $425 млн за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями. В результаті цих операцій в 2011-2015 роках з Росії були виведені близько $10 млрд. Британська влада оштрафувала банк у тій самій справі на 163 млн фунтів ($213 млн).

Також Deutsche Bank може бути причетний до скандалу за участю Danske Bank, який звинувачують в обробці підозрілих транзакцій на мільярди доларів через естонський підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.