В Іспанії напередодні виборів соціалісти обіцяють заборонити проституцію

Середа, 17 квітня 2019, 17:03

Іспанські соціалісти напередодні виборів 28 квітня обіцяють заборонити проституцію, намагаючись отримати підтримку жінок-виборців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Соціологічні опитування свідчать, що половину із 40% тих, хто не визначився з вибором, складають жінки. Тому партія соціалістів прем'єр-міністра Педро Санчеса опублікувала дружній до жінок маніфест.

Дебати в Іспанії пройдуть без лідера ультраправих

Хоча в оприлюдненому в понеділок маніфесті не йдеться про заборону проституції, джерела у партії стверджують, що під тиском феміністських груп документ буде змінено. Маніфест підтвердить, що "проституція, яку ми прагнемо скасувати, є одним з найжорстокіших аспектів фемінізації бідності, і однією з найгірших форм насильства щодо жінок".

Партія також пропонує закрити сурогатні агентства, які "підривають права жінок, зокрема, найбільш вразливих, розглядаючи їхнє тіло і репродуктивні функції як товар".

За десять днів до виборів в Іспанії соціалісти лідирують, але більшості не мають

Маніфест також обіцяє запровадити однакову 16-тижневу відпустку для жінок та по догляду за дитиною, переглянути закон про злочини на сексуальному грунті, щоб зробити питання про позитивну згоду - так означає так - вирішальним фактором.

Іспанська соціалістична робітнича партія утримує лідерство напередодні дострокових парламентських виборів 28 квітня,  однак поки не може розраховувати на парламентську більшість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.