Новий глава МВС Естонії хоче контролю над російськомовними, що володіють держтаємницею

Четвер, 18 квітня 2019, 14:57

Голова естонської партії EKRE Март Хельме, який невдовзі заступає на пост міністра внутрішніх справ, сподівається взяти під контроль спецслужби, посилити боротьбу з російською пропагандою та контроль над російськомовними громадянами, які володіють держтаємницею.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За словами Хельме, пункт коаліційної угоди про перешкоджання ворожому впливу стосується, наприклад, російської дезінформації.

"Це телеканали однієї сусідньої держави, де день у день говорять неправду про нашу країну і про наш народ, підбурюючи місцевих росіян. Ця тема обговорювалася. Конкретні кроки з обмеження подібної діяльності будуть зроблені в ході роботи", - пообіцяв він.

Лідер правих Естонії: якщо ми продовжимо завозити українців, то скоро будемо в меншості

Хельме також виступає за більш жорсткий контроль російськомовних, які володіють держтаємницею.

"Міністр внутрішніх справ не може цього самотужки домогтися, ми повинні досягти консенсусу в коаліції. Як знову показали недавні арешти - колишній співробітник Поліції безпеки, знову російськомовна людина, пішов зі служби, бо не був здатний або не захотів вивчити естонську мову. Черговий приклад того, як одна людина з рідною російською мовою виявився нелояльною до естонської держави. Проблема як така є. Що ми будемо з нею робити, як її вирішувати - про це потрібно домовлятися в коаліції", - додав він.

Міністри нового уряду Юрі Ратаса мають скласти присягу перед Рійгікогу 29 квітня, і тоді новий уряд буде офіційно затверджено.

Детальніше читайте у статті: "Союз "росіян" та русофобів: як у Естонії створюють неймовірну коаліцію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.