Москва попередила Мальту через відмову пропустити російські літаки у Венесуелу

Четвер, 18 квітня 2019, 15:21

Москва обіцяє врахувати у двосторонніх відносинах з Мальтою відмову пропустити два російських літаки у Венесуелу.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РИА "Новости".

Як пояснила дипломат, 4 квітня Росія через своє посольство на Мальті в установленому порядку завчасно запросила дозвіл на проліт через мальтійський повітряний простір двох літаків, які перевозять вантажі і пасажирів у Венесуелу.

"На жаль, і хотіла б підкреслити - без пояснення причин, мальтійська влада відмовила у видачі дозволу на проліт зазначених російських бортів", - заявила Захарова.

"Незважаючи на те, що ухвалення подібних рішень належить до суверенного права, суверенної прерогативи кожної конкретної держави, рішення влади Мальти вибивається із загальноприйнятої практики, несе в собі певний недружній підтекст. Це теж ми можемо констатувати. Він, безумовно, буде російською стороною враховуватися в рамках двосторонніх відносин з Валеттою", - зазначила вона.

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські військові літаки неодноразово використовували повітряний простір Мальти для перельоту з Сирії до Венесуели. Зокрема, у березні Мальта дозволяла подібні рейси, але у квітні вирішила відмовити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: