Ягланд запевнив Зеленського, що Рада Європи підтримуватиме Україну

Середа, 24 квітня 2019, 11:48

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у листі до переможця виборів президента Володимира Зеленського запевнив, що організація підтримує суверенітет та територіальну цілісність України

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми сподіваємося на продовження нашої багаторічної співпраці з реформування та зміцнення незалежності судової влади, боротьби з корупцією та посилення ролі громадянського суспільства. Також можу запевнити Вас, що Рада Європи продовжуватиме наполегливо підтримувати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України", - йдеться у листі.

Ягланд зазначив, що Зеленскьому доведеться посісти посаду президента в той час, коли Україна стикається зі значними проблемами у багатьох сферах.

"Україна є цінним членом Ради Європи, і її демократична безпека є життєво важливою для всього нашого континенту. Сподіваюся, що ви зможете використати потужний мандат, який ви отримали для просування демократичних реформ, і працюватимете на відновлення миру і єдності в країні і втілите прагнення українського народу до стабільності та процвітання", - зазначив генсек РЄ.

Клімкін про останнє рішення ПАРЄ: Росія прорахувалася

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ.

Прихильники Росії у ПАРЄ навіть підготували план, який передбачав позбавлення Асамблеї права накладати санкції на РФ.

Проте на весняній сесії ПАРЄ зрештою з документа прибрали небезпечні норми.

Початково пропонувалося запропонувати новий складний механізм запровадження санкцій, скасувавши існуючу санкційну процедуру. Натомість в ухваленому документі йдеться про те, що нова громіздка процедура буде створена на додаток до існуючої, а нинішнє право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію залишається без змін.

У Держдумі РФ назвали резолюцію ПАРЄ ультиматумом.

Детальніше про це - у статті "Санкції без зради Європи: як Україна наблизилася до нової перемоги над РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.