У Швейцарії зростає підтримка посилення законів про зброю - опитування

Четвер, 25 квітня 2019, 14:54

Більшість жителів Швейцарії мають намір проголосувати за реформи в сфері продажу зброї для особистого користування, які запровадили в ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування, опубліковані The Local.

55% опитаних заявили, що, ймовірно, підтримають реформи на майбутньому референдумі. Це на два процентних пункти вище в порівнянні з опитуванням минулого місяця.

"Ми поважаємо зброю": швейцарці сперечаються з антитерористичними директивами ЄС

На референдумі 19 травня швейцарські виборці повинні будуть відповісти, чи підтримують вони більш жорсткі правила щодо напівавтоматичної зброї, введені в ЄС після терористичних атак в Європі в останні роки.

Швейцарія не є членом ЄС, але входить в Шенгенську зону. У швейцарському уряді заявили, що в разі відмови від реформи, Швейцарії, можливо, доведеться залишити Шенген, що може коштувати країні мільярдних збитків.

Референдум ініційований швейцарськими стрілецькими організаціями за підтримки консервативної Швейцарської народної партії (SVP).

Швейцарці на референдумі вирішать, чи залишати коровам роги

Противники прийняття нового закону про зброю бачать в ньому зазіхання на право володіти зброєю. Вони також стверджують, що це призведе до проблем в стрілецькому спорті через необхідність отримання спеціальних дозволів на використання того, що, по суті, буде "забороненою зброєю".

ЄС вже надав Швейцарії спеціальне виключення в переглянутій Директиві ЄС із вогнепальної зброї, в якому йдеться, що стандартну зброю можна забрати додому і використовувати після завершення військової служби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.