Страйк пілотів у Скандинавії: постраждали десятки тисяч пасажирів

Субота, 27 квітня 2019, 14:20

Скандинавська авіакомпанія SAS скасувала сотні рейсів, запланованих на неділю, через страйк пілотів, який вже порушив подорожні плани десятків тисяч пасажирів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пілоти SAS оголосили страйк у п'ятницю, коли не вдалося досягти домовленостей під час переговорів щодо заробітної плати. Близько 70% рейсів авіакомпанії було скасовано. Страйк вплине на близько 170 000 пасажирів тільки за вихідні.

"Ми глибоко шкодуємо через те, що наші клієнти постраждали від тривалого страйку пілотів", - йдеться в заяві SAS, опублікованій в суботу. У заяві сказано, що страйк триватиме до кінця вихідних.

"Через страйк, за оцінками, постраждають ще 64 000 пасажирів, коли 587 рейсів будуть скасовані по всій Скандинавії", - сказано в заяві.

У Швеції, Данії і Норвегії скасовані понад 600 рейсів через страйк в авіакомпанії SAS

SAS заявила, що вжила заходів, таких як надання безкоштовного харчування пасажирам, які очікують альтернативних рейсів в аеропортах по всій Скандинавії. Однак в соціальних мережах кілька мандрівників поскаржилися на те, що їм не вдалося зв'язатися з відділом обслуговування клієнтів авіакомпанії.

Шведська конфедерація транспортних підприємств заявила, що вона не може піти на 13-відсоткове підвищення заробітної плати, якого вимагають пілоти, з огляду на їхню і без того "високу середню заробітну плату в розмірі 93 тис. шведських крон ($9 769) на місяць".

Асоціація пілотів заявила, що робочі графіки, а не заробітна плата, були в центрі уваги переговорів, оскільки більшість пілотів SAS мають змінні графіки роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: