Ердоган звинуватив США та ЄС у втручанні після невдачі на місцевих виборах

П'ятниця, 5 квітня 2019, 18:09

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив США і Європу у втручанні у справи його країни після їхніх заяв про результати місцевих виборів.

Про це повідомляє AFP.

Сполучені Штати закликали Туреччину прийняти результати, а Європейський Союз закликав Анкару дозволити обраним чиновникам "вільно виконувати свій мандат".

Але Ердоган відкинув зауваження і заявив, що США і Європа повинні "знати своє місце". "Америка і Європа ... втручаються у внутрішні справи Туреччини. Туреччина дала урок демократії усьому світу", - сказав він.

Представник Державного департаменту США Роберт Палладіно заявив, що "вільні і чесні вибори є необхідними для будь-якої демократії, а це означає, що прийняття законних результатів виборів є надзвичайно важливим".

У свою чергу речниця ЄС Майя Косьянчич заявила, що Брюссель сподівається, що обрані місцеві представники матимуть можливість "вільно виконувати свій мандат відповідно до принципів Ради Європи, до якої входить і Туреччина".

Партія Ердогана отримала більшість голосів на місцевих виборів по всій країні, але втратила свій багаторічний оплот – Анкару, а також потрапила може програти у Стамбулі, де сам президент колись був мером.

Детальніше про результат турецьких виборів читайте у статті: "Перша поразка Ердогана: чи стане "початком кінця" втрата Стамбула та Анкари".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.