ЄС і Китай не узгодили декларацію спільного саміту – ЗМІ

Субота, 6 квітня 2019, 15:04

Відмова Китаю надати Євросоюзу тверді зобов'язаннями щодо доступу до своїх ринків перешкоджає обом сторонам погодитиспільну заяву для саміту.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP.

Лідери ЄС у вівторок проведуть переговори в Брюсселі з китайським прем'єр-міністром Ле Кецяном, але все більш імовірно, що спільної декларації за результатами зустрічі не буде.

Відсутність такого документу завдасть удару надії, що зустріч може дати прорив у складних відносинах Європи з Китаєм

ЄС прагне побудувати "точки конвергенції" з Китаєм, своїм другим найбільшим торговельним партнером, але має глибокі застереження щодо протекціонізму, торговельної практики та прав людини в Пекіні.

За даними агентства, президент Європейської ради Дональд Туск сказав державам-членам, що вони повинні відхилити проект заяви на вищому рівні, "враховуючи, що Китай не виконав ключових очікувань і вимог ЄС, включаючи забезпечення доступу до ринків і рівних умов для європейських компаній, що працюють в Китай. "

Співрозмовник поскаржився на "відсутність китайської прихильності" до серйозної реформи Світової організації торгівлі, яка включатиме промислові субсидії.

Нагадаємо, єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер закликав ЄС заблокувати участь Італії в китайському гігантському інфраструктурному проекті "Шовковий шлях".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: