Британець, що вижив після "Новічка", ходив до посла РФ: "Замість відповідей я отримав пропаганду"

Неділя, 7 квітня 2019, 13:32

Британець, який вижив після отруєння нервовим агентом "Новічок" в англійському Еймсбері минулого року, зустрівся з послом РФ у Лондоні, щоб поставити йому питання про причетність Росії до отруєнь.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFERL.

Чарлі Роулі, чия партнерка Дон Стерджес померла від отруєння нервовим агентом, зустрівся з російським послом Алексанром Яковенком у Лондоні 6 квітня.

Роулі сказав, що пішов до російського посольства "запитати їх "Чому ваша країна вбила мою подругу?", але жодних відповідей не отримав".

"Я просто отримав російську пропаганду" - заявив він.

Розвідка Британії виявила "незвичну активність" у посольстві РФ перед атакою "Новічком" - ЗМІ

"Посол мені сподобався, але мені здалися смішними його виправдання про непричетність Росії. Він наполягав, що та субстанція не була "Новічком" російського виробництва, бо якби це було так, то ніхто б не вижив" - розповів чоловік.

Колишній російський шпигун Сергєй Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомні на парковій  лавці англійського міста Солсбері 4 березня минулого року. Пізніше стало відомо, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

Три місяці потому Чарлі Роулі знайшов у парку пляшечку парфумів, які подарував своїй партнерці Дон Стерджес. Та скористалася "парфумами" і потрапила до лікарні, де й померла. Як з’ясувалося, у пляшечці був "Новічок".

Двоє громадян Росії, співробітники ГРУ РФ Александр Петров і Руслан Боширов, обвинувачуються у нападі з використанням нервового агента в Солсбері. Президент Путін не раз заперечував їх причетність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.