Нові заходи проти РФ можуть зіткнутися з "втомою від санкцій" у Конгресі США – ЗМІ

Понеділок, 8 квітня 2019, 10:49

Законопроект про нові санкції щодо Росії, щоб утримати Кремль від втручання в американські вибори, може зіткнутися з труднощами при його ухвалення через зменшення санкційного ентузіазму у Конгресі США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

"У ці дні ми стикаємося з певною санкційною втомою. Сподіваємось, ми отримаємо більше підтримки" - сказав сенатор Марко Рубіо, який є одним з ініціаторів законопроекту.

Серед американських законодавців циркулюють дві основні пропозиції, спрямовані на посилення тиску на російських фізичних осіб та компанії шляхом обмеження їх доступу до ринків США та капіталу. Обидва законопроекти Сенату отримали значну увагу в 2018 році після того, як президент Дональд Трамп не зміг засудити Росію за втручання на виборах, але вони втратили значимість після виборів у листопаді і прогресу в їх ухваленні немає.

Багато депутатів все ще хочуть, щоб Росія зіткнулася з більш сильними наслідками своїх дій у США та інших країнах, але чіткого консенсусу щодо того, як надіслати правильний сигнал до Кремля, немає.

"Санкції це часто меч з двома лезами. Тому нам справді треба зробити крок назад і оцінити, де ми знаходимося і що можемо зробити", - заявив сенатор-республіканець Рон Джонсон, голова Комітету національної безпеки.

Як повідомлялося, на початку квітня  сенатор-демократ Кріс Ван Холі і сенатор-республіканець Марко Рубіо підготували законопроект про нові санкції щодо Росії, щоб утримати Кремль від втручання в американські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.