Австрійські "друзі Путіна" продовжують риторику про "заміну населення"

Середа, 1 травня 2019, 15:15

Керівник австрійської Партії свободи (FPÖ) наполягає на своєму твердженні про те, що австрійці ризикують стати меншістю у своїй країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Віце-канцлер Австрії та голова ультраправої партії Гайнц-Крістіан Штрахе сказав, що його партія веде боротьбу проти "заміни населення".

"Ці терміни, які ви згадуєте, Партія свободи Австрії завжди використовувала протягом десятиліть", - сказав Штрахе на прес-конференції, коли його запитали про його коментар.

"Багато громадян справедливо кажуть, що це політичні рішення - до якої міри хтось хоче продовжувати дозволяти імміграцію у великих масштабах", - сказав політик, наголосивши, що в нинішніх умовах "демографічний розвиток призводить до ситуації, коли споконвічне населення стає меншістю, і багато хто не хоче цього".

Приблизно 16% населення Австрії мають іноземне громадянство, свідчать дані національного статистичного управління за 2018 рік, порівняно з 10% десятьма роками раніше.

Вибори в ЄС: австрійські "друзі Путіна" приєднаються до націоналістичного альянсу

Шукачі притулку, яких Австрія прийняла 2015 року під час міграційної кризи в Європі, склали приблизно 1% її населення.

Відтоді прибуття мігрантів уповільнилося до дрібних цифр, але FPÖ і її старший партнер по коаліції, консервативна Австрійська народна партія канцлера Себастьяна Курца, пообіцяли запобігти повторенню цього припливу.

Зауваження Штрахе віддзеркалюють риторику, що використовується австрійським Ідентаристським рухом - ультраправою групою, яка стверджує, що масова імміграція викликає "великий обмін" або "велику заміну" населення.

Раніше чоловік, звинувачений у вбивстві 50 осіб в мечетях у Крайстчерчі, Нова Зеландія, пожертвував гроші на ультраправий Ідентаристський рух Австрії.

Ультраправа "Австрійська партія свободи" у грудні 2016 року підписала 5-річний контракт про співпрацю з путінською "Єдиною Росією". Члени партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

США, Британія і Нідерланди обмежили обмін даними з Австрією через проросійську позицію урядової партії FPÖ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.