Україна готує жорсткі кроки у разі повернення Росії до ПАРЄ

Середа, 15 травня 2019, 18:38

Київ офіційно попередив Раду Європи про готовність до жорстких дій у разі повернення Росії до ПАРЄ без виконання поставлених умов.

Про це йдеться у статті "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

На засіданні Комітету міністрів Ради Європи у вівторок Україна виголосила заяву про те, що повернення Росії до ПАРЄ без виконання вимог резолюцій є неприйнятним і сприяння КМРЄ цьому процесу є ганебним.

"Ми наголосили, що це рішення матиме вкрай негативні наслідки не лише для самої Ради Європи, а і в широкому контексті", - сказав постпред України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

Якщо рішення призведе до безумовного повернення Росії, то Україна суттєво перегляне обсяг своєї співпраці з Радою Європи як інституцією, яка втратила довіру до себе.

Генсек Ради Європи заявив про хороші шанси уникнути виходу РФ з організації - ЗМІ

Українські  депутати, які входять до делегації в ПАРЄ, також готуються протидіяти і багато хто готовий аж до припинення роботи делегації.

"Жорсткі заходи будуть відповідно до тих рішень, які ухвалить асамблея. Особисто я не бачу сенсу залишатися у ПАРЄ, якщо Рада Європи зруйнує принципи, на яких вона заснована", – заявив глава української делегації Володимир Ар’єв.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи підтримав проект міністерського рішення, в якому відкривається шлях для повернення Росії за надзвичайною процедурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.