ЄС узгодить нові санкції за кібератаки 17 травня - ЗМІ

П'ятниця, 17 травня 2019, 11:25

Міністри фінансів ЄС, які зберуться в Брюсселі 17 травня, погодять новий режим санкцій для осіб, визнаних винними в кібератаках.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на EUobserver.

Витік даних, крадіжка інтелектуальної власності, атаки на ІТ-інфраструктуру та викрадення секретної інформації можуть у майбутньому призвести до того, що ЄС накладе санкції на відповідальних за такі дії іноземних юридичних та фізичних осіб.

Нові санкції "можуть бути спрямовані на тих, хто вчиняє ці види кібердіяльності в будь-якому місці, незалежно від їхньої національності та місцезнаходження", йдеться у пропозиції.

Цей крок відбувається на тлі зростаючої тривоги щодо передбачуваної китайської та російської діяльності. 

ЄС думає, чи не заборонити в’їзд українцями з паспортами РФ - ЗМІ

За вчинення кібератак пропонують карати за допомогою заморожування активів та заборони подорожей до ЄС.

Італія є єдиною країною-членом ЄС, яка відкрито виступала проти нового режиму санкцій за кібератаки.

ЄС нещодавно затвердив подібні заходи проти людей, які винні в зловживанні хімічною зброєю. Триває підготовка третього режиму для порушників прав людини.

Захід звинуватив російську військову розвідку в управлінні глобальними кібератаками, спрямованими на установи від спортивних антидопінгових органів до АЕС та лабораторій з дослідження хімічної зброї. Наприклад, 4 жовтня міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що четверо співробітників ГРУ РФ шляхом кібервтручання намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.