Франція, яка лобіює повернення РФ, почала головування у Комітеті міністрів Ради Європи

П'ятниця, 17 травня 2019, 16:49

Головування у Комітеті міністрів Ради Європи у п’ятницю перейшло від Фінляндії до Франції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Ради Європи.

Передача головування відбулася після зустрічі за участі 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи.

Виступаючи в Комітеті міністрів, міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні підвів підсумки роботи його країни у якості головуючої.

Потім державний секретар Франції з європейських справ Амелі де Моншален виклала пріоритети французького головування на наступні шість місяців.

Повернення Росії до Ради Європи лобіюють Німеччина, Франція і Нідерланди

"Основними цілями французького головування є збереження та зміцнення європейської системи захисту прав людини, прагнення до Європи, яка зближує людей і сприяє єдності, а також заохочення рівності і культури "спільного життя", а також забезпечення того, щоб Рада Європи адаптувалася до часу і вирішувала нові проблеми, пов'язані з правами людини і верховенством права (зокрема, питання цифрових технологій і штучного інтелекту)" - повідомили у прес-службі Ради Європи.

Нагадаємо, у п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ.

Україна голосувала проти і наполягатиме, щоб додатковий механізм санкцій, який тепер повинні розробити національні делегації, був доповнюючим, а не замінював чинний, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.

Однак Росію поки не повернули в Парламентську асамблею Ради Європи, тому що це неможливо зробити без внесення змін в регламент ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: