Кулеба: рішення Ради Європи щодо Росії – ганебне та суперечливе

П'ятниця, 17 травня 2019, 11:57

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав суперечливим та ганебним ухвалене у п’ятницю в Гельсінкі рішення Комітету міністрів Ради Європи, яке є сприятливим для повернення російської делегації у ПАРЄ.

Як повідомляє "Європейська правда", у своєму Twitter Кулеба зазначив, що Україна та 5 інших держав проголосували проти цього рішення під час ухвалення проекту на рівні послів.

Голови МЗС Ради Європи схвалили рішення на шляху до зняття санкцій з Росії

"Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу щодо нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів", - підкреслив Дмитро Кулеба.

"Деякі ключові столиці Європи ухвалили рішення повернути РФ в ПАРЄ. Все робиться з посмішками, запевненнями у вірності цінностям і благим намірам. За лаштунками - нормальна цинічна дипломатія тих, хто вирішив будь-якою ціною виручити свого вредного, але давнього партнера - Росію", - додав він.

Нагадаємо, у п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ. При цьому у самому документі немає згадки "Росії".

В РФ назвали кроком у "правильному напрямку" останнє рішення у Раді Європи

В ньому стверджують, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Міністри також висловилися за те, щоб делегації всіх держав-членів могли взяти участь у наступній червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів до Європейського суду з прав людини.

Міністри стверджують, що необхідно розробити чітко визначену додаткову процедуру покарання держав-порушниць.

Детальніше читайте у статті:  "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.