Глава МЗС Литви: не можна дозволити повернення Росії в ПАРЄ

П'ятниця, 17 травня 2019, 17:09

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс виступив проти повернення Росії в ПАРЄ, оскільки вона продовжує агресію проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про він заявив після участі у сесії Комітету міністрів РЄ.

"Ми не можемо дозволити безумовне повернення Росії в ПАРЄ за рахунок цінностей і принципів Ради Європи. Росія нічого не змінила ні на ділі, ні на словах, і продовжує агресію проти України. Наші європейські цінності мало що значать, якщо їх не захищають", - написав Лінкявічус у Twitter.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ. При цьому у самому документі немає згадки "Росії".

В ньому стверджують, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи.

Міністри також висловилися за те, щоб делегації всіх держав-членів могли взяти участь у наступній червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів до Європейського суду з прав людини.

Однак Росію поки не повернули в Парламентську асамблею Ради Європи, тому що це неможливо зробити без внесення змін в регламент ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.