Офіцери прикордонного агентства ЄС почали патрулювати кордон в Албанії

Вівторок, 21 травня 2019, 15:24

Команди Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex приєднуються до поліції Албанії для патрулювання її сухопутних і морських кордонів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявиви єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос.

Аврамопулос і голова Frontex Фабріс Леггері у вівторок прибули до Тирани, щоб розпочати "першу спільну операцію на території сусідньої країни, яка не є членом ЄС".

"Це не тільки ознаменує нову фазу прикордонного співробітництва між ЄС та західними балканськими партнерами, це ще один крок до повного функціонування Агентства", - сказав Аврамопулос.

На першому етапі в Албанії будуть працювати 50 офіцерів, 16 патрульних машин і один мікроавтобус для термозйомки, які допомагатимуть контролювати кордон із Грецією та боротися з транскордонною злочинністю і нелегальною міграцією.

Як відомо, Албанія сподівається розпочати переговори із приєднання до ЄС цього року.

Нагадаємо, Європейська комісія у липні 2018 року висунула пропозицію про зміцнення європейського прикордонного агентства Frontex, штаб-квартира якого знаходиться у Варшаві.

План передбачає збільшення кількості прикордонників до 10 тисяч до 2020 року і має допомогти блоку краще регулювати приплив мігрантів.

Але деякі країни південної та східної Європи висловили занепокоєння тим, що розширення ролі Frontex зменшить їх суверенітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.