Турецькі військові почали вивчати експлуатацію систем С-400 в Росії

Середа, 22 травня 2019, 11:04

Міністр оборони Туреччини повідомив, що Анкара відправила в РФ своїх військовослужбовців проходити підготовку для експлуатації системи ПРО С-400, незважаючи на заперечення США і НАТО проти рішення Анкари придбати російські ракетні системи.

Про це повідомляє "Європейська правда"  з посиланням на Associated Press.

Туреччина не виключає купівлі у Росії ще одного комплексу С-400

За словами Хулусі Акара, навчання протривають декілька місяців.

Крім того, стверджує міністр, Туреччина "готується" і "розглядає всі варіанти" проти можливих санкцій США щодо Туреччини в зв'язку з покупкою.

Туреччина неодноразово заявляла, що угода про покупку С-400 є "завершенною угодою" і не може бути скасована. Але Акар сказав, що офіційні особи США наполягають на тому, що "жодна угода не є завершеною угодою".

Угода Туреччини з Росією щодо С-400  погіршила відносини Анкари та Вашингтона. США вважають, що російська система несумісна з системами НАТО, і може поставити під загрозу програму винищувачів США F-35, партнером якої є Туреччина.

Як повідомлялося, США розширюють санкції проти РФ на кілька підприємств, серед яких московський завод "Авангард", на якому виготовляють ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.