Угода між ЄС і Британією залишається чинною попри відставку Мей - прем’єр Нідерландів

П'ятниця, 24 травня 2019, 13:38

Домовленість між Євросоюзом та Великою Британією щодо її впорядкованого виходу з блоку залишається чинною попри відставку Терези Мей.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте

"Висловив подяку Терезі Мей. Сполучене Королівство та Нідерланди тісно пов'язані між собою. Домовленість, досягнута між ЄС і Великою Британією щодо впорядкованого Brexit, залишається на столі", - написав Рютте у Twitter.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії і відповідно з посади глави уряду 7 червня.

Напередодні Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.

22 травня лідер Палати громад Британії Андреа Лідсом повідомила, що залишає свій пост через те, що більше не вірить в урядовий підхід щодо Brexit. На тлі цього з'явилися повідомлення у ЗМІ про зростаючий тиск на Мей з вимогою її відставки.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.