Прем'єр Португалії: Вебер за жодних умов не має очолити Єврокомісію

Вівторок, 28 травня 2019, 14:09

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що німець Манфред Вебер за жодних умов не може стати президентом Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

У Європейській раді, заявив португальський лідер в інтерв’ю Sic Notícias, є "майже абсолютне відкидання" кандидатури Вебера, претендента від Європейської народної партії на голову Єврокомісії. За словами Кошти, у Європейському парламенті німець "породжує ворожість".

Макрон пропонує розглянути кандидатуру Барньє на президента Єврокомісії

Інтерв'ю відбулося пізно ввечері в понеділок, відразу після того, як Кошта провів телефонну конференцію з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, нідерландським прем’єром Марком Рютте і главою бельгійського уряду Шарлем Мішелем.

У вівторок увечері лідери ЄС влаштують робочий обід, на якому вони почнуть обговорювати призначення на топ-посади в Євросоюзі, включно із посадою президента Єврокомісії, на яку претендує Манфред Вебер.

Кошта, який виступає за "широку прогресивну коаліцію", також розхвалив кандидата соціалістів на пост президента Єврокомісії Франса Тіммерманса. За його словами, нідерландець "має низку якостей, які допомагають йому бути кандидатом на основі консенсусу. Будучи соціалістом, він підтримує хороші відносини з іншими політичними сім'ями", - сказав Кошта.

В ЄС заявили, що Британія має право на свого єврокомісара

Відповідаючи на питання про успіх "зелених" по всій Європі на виборах у вихідні, Кошта сказав: "У рамках парламенту "зелені" відіграватимуть дуже важливу роль, але не в Раді ЄС, оскільки їх там немає".

Соціалістична партія Кошти перемогла на виборах до Європарламенту з 33,4% голосів. Вперше за два десятиліття чинний уряд у Португалії переміг на європейських виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.