В ЄС заявили, що Британія має право на свого єврокомісара

Неділя, 19 травня 2019, 17:41

Головний переговірник ЄС по Brexit Мішель Барньє виступає за висунення Великою Британією кандидатури нового єврокомісара разом з іншими країнами-членами ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Поки Британія є членом ЄС, у неї є всі права і обов'язки. Це включає в себе право на комісара і право бути представленою членами Європейського парламенту. Дворівневого парламенту не буде", - сказав Барньє.

Барньє спростував чутки про те, що він претендує на посаду президента Європейської комісії, і підтвердив свою підтримку Манфреду Веберу, кандидату від Європейської народної партії.

"Я, як і він, є членом EPP і відданий партії", - сказав Барньє.

Барньє сказав, що нинішня угода про Brexit - єдиний спосіб для Британії впорядковано залишити ЄС.

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, що внесе угоду про Brexit в парламент для повторного голосування в перший тиждень червня.

Британія візьме участь у виборах до Європарламенту, так як вже очевидно, що їй не вистачить часу для ратифікації угоди про вихід з ЄС в парламенті.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.