Італія ізольована від кампанії за топ-посади в ЄС – президент Європарламенту

Середа, 29 травня 2019, 09:51

Італія фактично виключена з кампанії за вищі керівні посади в інституціях ЄС, яка розпочалася у вівторок з неформального саміту лідерів ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Кампанія повинна завершитися в найближчі тижні з визначенням нового глави Європейської комісії, президента Ради ЄС, глави ЄЦБ і глави дипломатичної служби.

"Італія ізольована. Коли ви кричите і ображаєте, ви залишаєтеся на самоті, і результати дуже скромні", - сказав президент Європарламенту Антоніо Таяні.

У той час як лідери ЄС провели у вівторок в Брюсселі хвилю двосторонніх зустрічей, щоб почати обговорення нового керівництва блоку, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте не провів жодних особистих зустрічей.

В Італії на виборах в Європарламент перемогли праві, популісти - треті

На даний момент три з шести топ-посад в ЄС займають саме представники Італії - Антоніо Таяні в Європарламенті, Федеріка Могеріні керує дипломатичною службою, а Маріо Драгі - Європейським центробанком.

Однак тепер Італія ризикує взагалі не мати свого представника в раді ЄЦБ вперше в своїй історії після відставки Драгі 31 жовтня.

Причиною такої ізоляції стали постійні нападки на Брюссель з боку популістського уряду Італії, а також неузгоджена з ЄС бюджетна політика, яка веде до збільшення і без того величезних боргів.

Нагадаємо, Єврокомісія готується почати нову процедуру надмірного дефіциту щодо Італії, у відповідь на недостатні зусилля уряду з контролю над державними витратами в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: