Аварія туристичного човна у Будапешті: триває пошукова операція

фото
Четвер, 30 травня 2019, 11:05

У Будапешті триває пошукова операція на місці аварії прогулянкового човна, який затонув після зіткнення з іншим кораблем.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на hvg.hu.

Рятувальники знайшли на дні Дунаю уламки прогулянкового човна "Русалка", який затонув вчора ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт.

 

До пошукової операції залучили один з військових кораблів і дайверів угорської армії. Уламки човна лежать на глибині 3-4 метра.

Військові підготували понтонний міст, який буде платформою для занурень у разі потреби.

За уточненими даними, на борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сім вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Більшість туристів були у віці від 40 до 50 років, на борту також була шестирічна дитина і чоловік віком близько 70 років.

За словами представника штабу Національної поліції, уламки підніматимуть з річки в кілька етапів.

Човен затонув після того, як в нього врізався великий круїзний лайнер. За даними угорських ЗМІ, це був корабель під назвою Viking Sygin – 135 метрів у довжину і 29 метрів в ширину.

 

На борту цього корабля зараз перебувають поліцейські. На передній частині лайнера можна побачити пошкодження, ймовірно, від вчорашнього зіткнення.

 

Офіційно причини аварії досі не названі, як не називається і другий корабель, який брав участь в інциденті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.