Трамп поговорив з Путіним про нову ядерну угоду за участі Китаю

Субота, 4 травня 2019, 12:01

Президент США Дональд Трамп більше ніж годину говорив телефоном з російським колегою Владіміром Путіним, зокрема, про можливість нової ядерної угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Трамп, виступаючи після зустрічі в Овальному кабінеті з Петером Пеллегріні, прем'єр-міністром Словацької Республіки, заявив що він і Путін обговорили зусилля, щоб переконати Північну Корею відмовитися від ядерної зброї, політичні розбіжності у Венесуелі та Україні.

Договір СНО (стратегічне наступальне озброєння), термін якого спливає в 2021 році, наразі є єдиним російсько-американським договором щодо контролю над ядерними озброєннями. У разі згоди сторін його можна було б продовжити, однак Трамп вважає цю угоду, укладену його попередником Бараком Обамою, "поганою".

"Ми говоримо про ядерну угоду, де ми виготовляємо менше, і вони виготовляють менше, і, можливо, з її допомогою ми позбавимося частини зброї, яка є у нас зараз", - сказав Трамп.

Трамп просуває ідею угоди з Китаєм і РФ щодо контролю над ядерною зброєю – ЗМІ

Трамп сказав, що Китай під час торгових переговорів дав зрозуміти, що не проти приєднання до Сполучених Штатів і Росії в обмеженні ядерної зброї.

"Тому я думаю, що ми, ймовірно, дуже скоро почнемо щось робити з Росією, і я думаю, що Китай приєднається по дорозі. Ми будемо говорити про нерозповсюдження, ми будемо говорити про якусь ядерну угоду, і я думаю, що вона буде всеосяжною", - сказав президент США.

Як повідомлялося, у Кремлі не сприймають серйозно ідею Дональда Трампа про відмову найбільших світових держав від ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.