США перекидають ударну групу на Близький Схід для "сигналу" Ірану

Понеділок, 6 травня 2019, 10:11

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Вашингтон перекидає авіаносне ударне угруповання на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і тактичну групу бомбардувальників в регіон Центрального командування ЗС США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За словами Болтона, цей крок має продемонструвати, що США готові застосувати "безжальну силу" на будь-який напад проіранських сил.

Радник Трампа підкреслив, що США "не прагнуть до війни з іранським режимом, але ми повністю готові відповісти на будь-який напад Корпусу вартових ісламської революції або регулярних військ сил Ірану".

ЄС продовжив санкції проти Ірану через серйозні порушення прав людини

Болтон, який очолив все більш войовничу політику США щодо Ірану, заявив, що рішення, яке може посилити проблеми між двома країнами, має на меті надіслати "чітке і недвозначне повідомлення" про рішучість США.

США в минулому році в односторонньому порядку вийшли з угоди з Іраном щодо ядерної програми і знову ввели санкції проти Тегерана. 

Нещодавно Вашингтон вирішив не продовжувати режим винятків з нафтових санкцій проти Ірану для низки країн.

Іран нещодавно попередив, що він може заблокувати Ормузьку протоку, якою проходить близько третини всієї транспортованої морем нафти.

"Якщо одного дня США вирішать заблокувати експорт іранської нафти, нафту взагалі не експортуватимуть з Перської затоки", - сказали в Тегерані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.