До Болгарії на реабілітацію вирушила вже 13-та група українських військових

Понеділок, 10 червня 2019, 14:00

9 червня до Болгарії на двотижневу реабілітацію до військово-медичної лікарні "Калероя" (м. Хисар) вирушила тринадцята група з восьми травмованих учасників бойових дій на сході України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

"Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яку було підписано в жовтні 2017 року, та завдяки плідній співпраці між болгарською стороною і залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами й Агенції НАТО з підтримки та постачання", - повідомляють у Генштабі.

Німеччина надасть ще 5 млн євро на допомогу постраждалим від війни на Донбасі

Відповідно до угоди, витрати, пов’язані з проходженням фізіотерапії протягом двох тижнів та розміщенням, забезпечуватиме болгарська сторона.

Витрати, пов’язані з міжнародним і місцевим транспортуванням, медичним страхуванням і харчуванням на період медичної реабілітації, забезпечить Трастовий фонд НАТО в Україні у сфері медичної реабілітації. Українська сторона фінанси на реалізацію цього проекту не витрачає.

В рамках проекту, який розпочався в середині 2018 року, реабілітацію мають пройти 300 українських воїнів. На цей час в болгарській клініці лікувалися вже понад 100 поранених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.