Німеччина надасть ще 5 млн євро на допомогу постраждалим від війни на Донбасі

П'ятниця, 7 червня 2019, 14:51

Федеральний уряд Німеччини і надалі надаватиме кошти на здійснення заходів невідкладної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на сході України через Спілку робітничих самаритян Німеччини (СРС).

Про це "Європейській правді" повідомило посольство ФРН у Києві.

"На період від 2019 по 2021 рік Федеральний уряд виділив додатково 4,93 млн євро. Останніми роками Федеральний уряд вже надавав підтримку гуманітарній діяльності СРС в Україні обсягом майже 6,5 млн євро; завдяки рішенню про виділення нових коштів загальна сума допомоги сягнула понад 11 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Допомога спрямована людям, які її вкрай потребують, серед них - внутрішньо переміщені особи і ті, хто постраждав унаслідок конфлікту на сході України.

Нова фаза проєкту, яка імплементується з травня 2019 року, реалізується у територіальних громадах, що перебувають під контролем уряду України, на території Луганської і Донецької областей (поблизу лінії розмежування).

США допоможуть боротись із пропагандою і дезінформацією РФ на Донбасі - сенатор

"Вона слугує зміцненню гарантованого забезпечення харчуванням і забезпечення предметами гігієни осіб, які найбільше постраждали внаслідок конфлікту, зокрема, багатьох літніх людей", - зазначають у посольстві.

Інші складові проєкту передбачають забезпечення допоміжним матеріалом на зимовий період (будівельні, теплоізоляційні, а також паливні матеріали) тих осіб, що мешкають у найбільш неякісних та непристосованих для експлуатації у зимовий період помешканнях.

Окрім того, діти, підлітки, літні люди і люди з інвалідністю отримують консультації і супровід соціально-психологічного характеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.