Клімкін розказав, що зробить Україна у відповідь на повернення росіян до ПАРЄ

Середа, 12 червня 2019, 10:03

У разі повернення російської делегації до ПАРЄ без виконання Росією жодних умов Україна здійснюватиме більш прагматичні підходи у своїй діяльності в Раді Європи.

Про це у своїй колонці для "Європейської правди" повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Якщо Росія отримає омріяну індульгенцію, не зробивши жодних поступок, то наші підходи до участі у Раді Європи стануть більш прагматичними. Ми не робитимемо формальних ввічливих жестів у бік інституції, що дискредитувала себе", - зазначив Павло Клімкін.

Нуль обмежень для Росії: як та чому в ПАРЄ погодилися зняти санкції з агресора

Він пояснив, що Україна працюватиме над подоланням існуючих викликів – проте не буде підтримувати кроки, "які не мають нічого спільного із захистом прав людини, а лише слугують прикриттям політичних інтересів".

Міністр також упевнений, що успішне відпрацювання "російського трюку" в Раді Європи відкриє можливості для його апробації на інших міжнародних майданчиках, наприклад Мінському.

"І саме це я мав на увазі, коли казав, що наші міжнародні партнери, у разі повернення РФ до ПАРЄ, нестимуть частку відповідальності за деградацію "Мінська", - пояснив глава МЗС.

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Детальніше читайте у колонці міністра: "Чи є життя після санкцій: що робитиме Україна у разі повернення росіян до ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.