За вступ України до ЄС готові проголосувати 68,1% українців, до НАТО - 51,1%

інфографіка
П'ятниця, 14 червня 2019, 12:02

Більшість громадян України готові проголосувати на референдумі за вступ України в Європейський союз та НАТО.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування Центру "Соціс" та Комітету виборців України.

 

Якби найближчим часом відбувся референдум, 68,1% опитаних проголосували б за вступ України в ЄС, 17,1% були б проти, 5,9% не брали б участі в референдумі, 8,9% відмовилися або не могли визначитися з відповіддю на запитання.

Щодо проведення референдуму про вступ до НАТО, 51,1% опитаних відповіли б ствердно, 29,4% проголосували б проти, 7,4% не брали б участі в референдумі, а 12,1% відмовилися або не знали відповіді.

При цьому 35,8% опитаних вважають, що Україні слід визначити свій власний шлях розвитку та покладатися на свої ресурси, 31,7% вважать, що потрібно домагатися членства у ЄС, 15,9% виступають як за інтеграцію з ЄС, так і за розвиток тісних стосунків з сусідніми країнами на Сході, 12,5% хочуть відновити дружні стосунки з Росією та країнами СНД.

Дослідження було проведене 29 травня - 6 червня. Опитано 4 тисячі респондентів, статистична похибка не перевищує ±1,6%. Центр соціальних та маркетингових досліджень "Соціс" курує політтехнолог Петра Порошенка Ігор Гринів.

Відзначимо, оприлюднені дані свідчать про зростання підтримки українцями членства у ЄС та НАТО. Проведене "Соцісом" дослідження у лютому показало, що вступ України до ЄС підтримували понад 57% українців, понад 44% мешканців країни підтримали б приєднання до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: