Суд Іспанії заборонив одному з колишніх лідерів Каталонії отримати мандат євродепутата

П'ятниця, 14 червня 2019, 12:58

Верховний суд Іспанії відмовився надати надзвичайний дозвіл колишньому віцепрезиденту Каталонії Оріолу Жункерасу відправитися в Брюссель для отримання документів депутата Європарламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Жункерас в травні був обраний депутатом Європарламенту на виборах в Іспанії. 17 червня він повинен прибути до Брюсселя, щоб принести присягу в якості члена Європарламенту.

На думку суду, переміщення Жункераса в Брюссель поставить судову справу в "незворотню небезпеку".

Суд заявив, що дозвіл на отримання статусу депутата Європарламенту може означати "втрату юрисдикційного контролю" над попередніми висновками слідства щодо Жункераса.

Екс-лідеру Каталонії відмовили в акредитації до Європарламенту попри обрання депутатом

"Брюссель також є місцем, де один із заочно обвинувачених (Карлес Пучдемон. - Ред.) стверджує, що створив резиденцію уряду каталонської республіки у вигнанні. Саме таку рекламу він розміщує в Інтернеті і заявляє про це на всіх особистих зустрічах з політичними лідерами", - заявив суд.

Суд зазначив, що зараз ситуація відрізняється від тієї, яка була 21 травня, коли Жункерасу і чотирьом іншим обвинуваченим ув'язненим дозволили відвідати парламент Іспанії, щоб вони могли отримати документи депутатів.

Нагадаємо, 12 червня завершився чотиримісячний процес над лідерами каталонських сепаратистів, обвинувачених в організації референдуму про незалежність Каталонії.

Очікується, що суд винесе рішення не раніше кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.