Екс-лідеру Каталонії відмовили в акредитації до Європарламенту попри обрання депутатом

Четвер, 30 травня 2019, 08:27

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон поскаржився на те, що йому заборонили відвідувати Європарламент, незважаючи на те, що в минулі вихідні він був обраний євродепутатом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Пучдемон заявив, що генеральний секретар Європарламенту дав вказівку відмовити в доступі йому і колишньому каталонському міністру Тоні Коміну, який також став євродепутатом.

Пучдемон втік з Іспанії в 2017 році, щоб уникнути звинувачень, пов'язаних з референдумом про незалежність Каталонії. Він і Комін зараз живуть у Брюсселі.

Прес-секретар Європарламенту сказала, що установа може видавати акредитацію депутатам "тільки коли вони отримують національні списки" з іменами тих, хто був обраний, хоча парламент може прийняти рішення про видачу тимчасових перепусток для нових членів Європарламенту, "щоб полегшити контакти або для організації групових зустрічей".

Італія ізольована від кампанії за топ-посади в ЄС – президент Європарламенту

Прес-секретар сказала, що в Європарламенті "не отримали списки від іспанської влади" і "вирішила не видавати тимчасовий пропуск до отримання документів".

На початку травня іспанський суд постановив, що Пучдемон та інші колишні члени каталонського уряду можуть балотуватися в Європарламент. Але тепер їм потрібно приїхати в Іспанію для отримання документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: