Стало відомо, хто замінить Мінгареллі на посаді посла ЄС в Україні

фото
Середа, 19 червня 2019, 10:15

Естонський дипломат Матті Маазікас восени замінить Хюга Мінгареллі на посаді посла ЄС в Україні.

Про це йдеться у статті "Європейської правди" "Естонець, історик, марафонець: знайомтеся, новий посол Євросоюзу в Україні".

У статті наголошується, що заміна посла є плановою і не пов’язаною ні з європейськими, ні з українськими виборами.

Про призначення нового посла дипломатам стало відомо на початку червня.  Інформацію про те, що рішення щодо керівника стратегічно важливої дипмісії в Україні є остаточним, "Європейській правді" підтвердили відразу декілька джерел.

"Новим послом ЄС в Україні стане естонець Матті Маазікас. Його кандидатура схвалена як на рівні ЄС, так і у Києві", - йдеться у статті.

 

Майбутній посол нині є заступником міністра закордонних справ Естонії, і левову частку своєї кар’єри пропрацював на власну державу.  З  2011 до 2016 року він очолював представництво Естонії у Євросоюзі, а потім повернувся до Таллінна на посаду заступника міністра з європейських питань.

"Останній період був особливим: у 2017 році Естонія головувала у Євросоюзі і була відповідальною за підготовку порядку денного більшості засідань Ради ЄС. Маазікас координував цей процес із Таллінна", - йдеться у статті.

Загалом же на дипломатичну службу Маазікас перейшов у 2001 році – відразу на посаду посла Естонії у  Фінляндії. У 2005 році його призначили послом в РФ, однак доїхати до Москви дипломат не встиг через призначення генеральним секретарем в МЗС Естонії.

Також Матті Маазікас в минулому працював у помірковано націоналістичній партії і виступав за жорсткий підхід ЄС щодо РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.