Генсек НАТО про оголошення підозрюваних у справі МН17: важлива віха із розкриття правди

Середа, 19 червня 2019, 16:04

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав нову заяву міжнародних слідчих у справі МН17, які вперше назвали імена підозрюваних.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна заява розміщена на сайті Альянсу.

"Я вітаю сьогоднішню заяву Об'єднаної слідчої групи про те, що четверо підозрюваних будуть притягнуті до відповідальності за злочини, пов'язані зі збиттям рейсу MH17 Malaysia Airlines в липні 2014 року. Це важлива віха в зусиллях із розкриття повної правди і забезпечення справедливості за вбивство 298 осіб з 17 країн", - йдеться в заяві.

Столтенберг також заявив, що повністю впевнений в незалежності і професіоналізмі розслідування і правовій системі Нідерландів.

"Як ясно дала зрозуміти Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй, всі країни повинні співпрацювати в зусиллях із встановлення правди, справедливості і відповідальності", - зазначив генсек.

Слідчі не проситимуть Росію і Україну про екстрадицію підозрюваних у збитті MH17

Нагадаємо, Об'єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: