У Німеччині зросла кількість насильницьких злочинів з боку правих екстремістів

Неділя, 23 червня 2019, 14:49

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини (BfV) зафіксувало в 2018 році істотне зростання кількості насильницьких злочинів, скоєних правими екстремістами.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

Протягом 2018 року в Німеччині було скоєно вісім спроб вбивства з правоекстремістських та ксенофобських мотивів.

Крім того, загальна кількість насильницьких злочинів, скоєних правими екстремістами, зросла з 28 у 2017 році до 48 у 2018-му.

Зросла й кількість тих, кого правоохоронці кваліфікують як правих екстремістів. У 2018 році правими екстремістами в Німеччині було визнано 24,1 тисячі осіб, що дещо більше ніж роком раніше.

Підозрюваний у вбивстві німецького політика має ультраправі погляди - ЗМІ

Крім того, практично половина з цих осіб вважаються "налаштованими на насильство". Серед лівих екстремістів налаштованих на насильство налічується близько дев'яти тисяч осіб, кажуть у Федеральному відомстві з охорони конституції.

Головними об'єктами ворожості правих екстремістів вважаються шукачі притулку та мусульмани, а також і дехто з політиків. Щодо центрального пункту їхньої ідеології, то тут все обертається навколо боротьби з "чужинським впливом" та спробами вберегти "національну ідентичність", що, на думку правих екстремістів, опинилася під загрозою зникнення.

Показовим є також і зростання число так званих "рейхсбюргерів" і "самоуправлінців": якщо 2017 року в ФРН їх налічувалося 16,5 тисячі, то 2018 року таких громадян було вже 19 тисяч. З них 950 вважаються правими екстремістами.

"Рейхсбюргери" вважають, що Німеччина досі окупована західними союзниками. Вони не визнають існування ФРН як державного утворення, а також нинішніх держустанов, законів і представників влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.