Ми готові до бою в ПАРЄ, але результат непередбачуваний - Ар'єв

Понеділок, 24 червня 2019, 09:32

Українська делегації в ПАРЄ докладає всіх зусиль, щоб не допустити повернення РФ, але результат сьогоднішнього голосування складно передбачити.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив голова делегації України у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

 "Різниця між 2014 роком і нинішнім моментом полягає в тому, кому ми протистоїмо. Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта-2019", - написав Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що події у ПАРЄ відбуваються у непростий для України час, коли парламент вже розпущений, а нові вибори ще не відбулися.

За його словами, в такий час до всіх перехідних депутатів традиційно менше дослухаються, чекаючи нового складу.

Рішення ПАРЄ зламає персональні санкції ЄС проти кількох росіян

"Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій. Будемо робити все можливе в цих умовах", - додав Ар’єв.

Нагадаємо, у Страсбурзі в понеділок відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.