Швейцарія готова помститися ЄС у питанні доступу до фондового ринку

Понеділок, 24 червня 2019, 16:49

Швейцарський уряд заявив у понеділок, що готовий заборонити фондовим біржам ЄС торгувати швейцарськими акціями, таким чином посиливши суперечку з Брюсселем з приводу заблокованої угоди про партнерство.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ця заява пролунала на тлі того, як ЄС вирішив не продовжувати еквівалентність фондового ринку Швейцарії, оскільки Берн наразі відмовився укладати угоду, яку обговорюють роками.

У відповідь Берн заявив, що скасує визнання торгових майданчиків ЄС з 1 липня, щоб "захистити швейцарську інфраструктуру фоднової біржі у разі непродовження".

"Таким чином, торговим майданчикам в ЄС буде заборонено пропонувати або сприяти торгівлі певними акціями швейцарських компаній з цієї дати", - сказано у заяві швейцарського уряду.

Водночас Берн не має наміру забороняти учасникам ринку ЄС доступ до швейцарського внутрішнього ринку.

За проєктом договору, Швейцарія, яка не є членом ЄС, приймає правила єдиного ринку ЄС, а громадяни ЄС у Швейцарії користуються тими ж правами, що і в їхніх країнах. Це відкрило б можливість нових торгівельних угод. Критики заявляють, що договір може підірвати високу заробітну плату і умови праці в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.