У США вважають, що підсанкційних росіян не можна допускати в ПАРЄ

Вівторок, 25 червня 2019, 19:12

Тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор заявив, що Рада Європи не повинна давати дозвіл на участь у роботі своїх статутних органів росіянам, проти яких ЄС і США запровадили санкції.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на УНІАН, про це Тейлор сказав на брифінгу в Києві у вівторок.

Дипломат наголосив: хоча США не є членом Ради Європи, вони виступали проти повернення російської делегації до ПАРЄ і чітко висловлювали свою позицію.

Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ

"Наша точка зору полягає у тому, що якщо росіяни повертаються, то вони не повинні надсилати, а Рада Європи не повинна приймати будь-яких членів делегації, які вже перебувають під американськими санкціями або санкціями Європейського Союзу", - заявив Тейлор.

За його словами, США також були вражені зусиллями української делегації, спрямованими на блокування повернення росіян у ПАРЄ.

Як повідомлялося, минулої ночі рішенням ПАРЄ існуючий механізм санкцій скасований, однак у депутатів лишилася можливість повністю відмовити у повноваженнях російській делегації, або накласти дрібні санкції.

Росія подала голову комітету Державної думи у міжнародних справах Леоніда Слуцького, який перебуває під санкціями ЄС, до призначення на посаду віцепрезидента ПАРЄ.

Віцеспікер Держдуми Пьотр Толстой, який очолює російську делегацію в ПАРЄ, заявив, що цілком ймовірно так звані "депутати" окупованого Криму братимуть участь в засіданнях асамблеї в складі делегації Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.