ПАРЄ у середу обере нового генсека Ради Європи

Середа, 26 червня 2019, 10:08

Парламентська асамблея Ради Європи у середу обиратиме нового генерального секретаря Ради Європи, який замінить на посаді Турбйорна Ягланда.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На посаду претендують два кандидати: міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс та віцепрем'єр Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Спочатку список кандидатів складався з чотирьох осіб, але у березні Комітет міністрів виключив відомого своєю проукраїнською позицією колишнього прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса та гречанку Дору Бакоянніс.

Голосування за нового генсека триватиме у Страсбурзі протягом дня шляхом заповнення бюлетенів, завершиться голосування о 20:00 за Києвом.

ПАРЄ розгляне оскарження повноважень російської делегації

Російська делегація не зможе брати участі у голосуванні, доки не будуть підтверджені їхні повноваження без санкцій.

Минулої ночі профільні комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ, ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

За цих обставин повноваження депутатів від РФ майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які лишалися доступними після скандального понеділкового рішення ПАРЄ.

Читайте також: "Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.