РФ звинуватила колишнього "господаря Молдови" у керівництві міжнародним наркосиндикатом

Середа, 26 червня 2019, 16:57

МВС Росії висунуло звинувачення екслідеру Демократичної партії Молдови, олігарху Владу Плахотнюку, в керівництві наркосиндикатом.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на російське видання РБК.

Плахотнюка також звинувачують в 28 епізодах контрабанди наркотиків і збуті в особливо великому розмірі. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

"Господар Молдови" Плахотнюк пояснив втечу з країни

Як повідомили виданню в російському МВС, Плахотнюк проходить у кримінальній справі про транснаціональне злочинне співтовариство, яке організувало канал поставок гашишу з Північної Африки транзитом через Євросоюз в країни СНД.

За даними слідства, Плахотнюк змовився з лідерами організованої злочинності Молдови – кримінальним авторитетом Олегом Прутяну ("Борманом") та іншими уродженцями Молдови і Іспанії – "з метою особистого збагачення".

Слідство заявило, що зібрало докази особистої зустрічі Плахотнюка з кількома кримінальними лідерами, на якій  ті обговорили обсяги поставок гашишу, витрати на його придбання, транзит, зберігання, ціну реалізації і розміри своїх часток прибутку.

Молдова: олігарх Плахотнюк покинув пост голови Демпартії

У МВС РФ заявили, що взаємодію з Прутяну і контроль за наркосиндикатом за вказівкою Плахотнюка здійснював депутат молдавського парламенту і колишній охоронець Плахотнюка Костянтин Цуцу. Йому також заочно пред'явили звинувачення.

У матеріалах слідства уточнюється, що представники злочинного співтовариства, яким керував Плахотнюк, займалося також "торгівлею людьми, сутенерством, вбивствами на замовлення, рейдерськими захопленнями банків і підприємств, розкраданнями з фінансово-банківської системи" Молдови.

Нагадаємо, на тлі загострення політичної кризи у Молдові Плахотнюк покинув Молдову. За даними "Української правди", 15 червня він полетів у Лондон з Києва.

24 червня Плахотнюк склав із себе повноваження голови Демократичної партії Молдови, яка ще донедавна була партією влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.