США перевірятимуть соцмережі при подачі на візу

Понеділок, 3 червня 2019, 08:41

Держдепартамент США ухвалив правила, згідно з якими більшості прохачів американської візи доведеться показати візовим офіцерам свої імена користувачів в соціальних мережах, адреси електронної пошти і номери телефонів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Держдепартамент повідомив, що він оновив свої імміграційні та неімміграційні візові анкети. Тепер майже у всіх заявників будуть запитувати про додаткову інформацію, включаючи "ідентифікатори соціальних мереж".

В ЄС схвалили зміну візового кодексу: консульський збір зросте до 80 євро

Раніше дані про соціальні мережі, електронну пошту та номери телефонів запитували тільки у заявників, які підпадали під категорію більш ретельного розгляду. Зокрема, до таких належали люди, які їздили в контрольовані терористичними організаціями райони. За оцінками, 65 тисяч заявників на рік потрапляли в цю категорію.

Очікується, що зміна, яку запропонували в березні 2018 року, торкнеться близько 15 мільйонів іноземців, які щорічно звертаються за візами для в'їзду до Сполучених Штатів.

Зупинити візову капітуляцію: що відбувається із британськими візами для українців

"Національна безпека є нашим першочерговим завданням при розгляді заяв на отримання візи, і кожен потенційний мандрівник і іммігрант, що прямує до Сполучених Штатів, проходить ретельну перевірку безпеки", - зазначили в департаменті.

Нові правила набули чинності 31 травня. Вони стосуються більшості категорій віз - туристичних, студентських, робочих тощо. Для дипломатичних і офіційних делегацій Держдепартамент зробив винятки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.