У Тбілісі пройшов 10 день протестів: вимагають відставки глави МВС

фото, відео
Неділя, 30 червня 2019, 10:34

Кілька тисяч людей в суботу ввечері взяли участь в протестній ході "Марш свободи" в центрі Тбілісі, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство "Новости-Грузия".

Масштабною ходою демонстранти вирішили відзначити десятий день протестів.

 
Фото: Netgazeti

До громадських активістів приєдналися партія "Європейська Грузія", а також опозиційне об'єднання "Сила в єдності", до якого входять заснований Міхеілом Саакашвілі "Єдиний національний рух" і ще десять партій.

Протестувальники несли прапори Грузії, України, Литви, Євросоюзу і США, різні банери із закликами до відставки Гахарії.

У багатьох в руках були плакати з закривавленим оком і написом "Іди" - так маніфестанти нагадують про жорстокий розгін першої акції в ніч на 21 червня, коли кілька людей втратили зір. На деяких маніфестантах були білі футболки з написами червоним кольором "Гахарія, іди!".

 
Фото: Новости-Грузия

Мітингувальники також розгорнули великий банер із закликом до Гахарії піти з посади.

Нагадаємо, грузинська влада поступово виконує вимоги мітингувальників. Зокрема, з-під варти звільнили всіх затриманих на акції 20-21 червня.

Також раніше були виконані вимоги про відставку голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе і проведення наступних виборів до парламенту за пропорційною системою.

У заворушеннях 20 -21 червня біля парламенту Грузії постраждали 240 осіб, зокрема 80 правоохоронців. Поліція розганяла людей за допомогою сльозогінного газу та стріляла гумовими кулями.

Читайте також: "Росії нагадали про окупацію: чому Грузія повстала проти влади та до чого тут РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: