МЗС: у разі повернення РФ до ПАРЄ Україна відкоригує ставлення до Асамблеї

Вівторок, 4 червня 2019, 10:59

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що у випадку повернення російської делегації до роботи у ПАРЄ Україна перегляне своє ставлення до Асамблеї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Боднар розповів у понеділок в ефірі "Українського радіо".

Боднар наголосив, що повернення Росії до ПАРЄ несе в собі загрозу підриву довіри до цієї організації.

Комітет ПАРЄ схвалив проект резолюції, що веде до повернення делегації РФ

"У даному разі з нашого боку, найімовірніше, буде корекція ставлення до цієї організації, оскільки ми вважали, що Рада Європи має забезпечувати насамперед права людини й основних положень функціонування демократії. На жаль, Росія цього не робить, і західні країни їй це пробачають", — сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що в МЗС готові до рішення щодо зміни правил ПАРЄ.

"Ми були готові до цього рішення, оскільки під час голосування кілька тижнів тому ми голосували проти й закликали наших міжнародних партнерів, щоб притягти Росію до відповідальності за вчинені нею злочини. В даному разі голосування відбулося не так, як ми того бажали", - сказав він.

З Росії можуть зняти частину санкцій, щоб повернути її в ПАРЄ – росЗМІ

Напередодні регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проект резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.