В уряді Польщі пройшли перестановки: замінені міністри, обрані євродепутатами

Вівторок, 4 червня 2019, 13:03

Президент Польщі Анджей Дуда прийняв присяги у нових міністрів, які прийшли на заміну урядовцям, обраним у Європарламент.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Серед міністрів, які пішли з посад, колишня прем’єрка і до недавнього часу – віцепрем’єрка Беата Шидло, міністр внутрішніх справ Йоахім Брудзінський, міністр освіти Анна Залевська, міністр родини, праці і соціальної політики Ельжбета Рафальська, міністр у справах гуманітарної допомоги Беата Кемпа, речниця уряду Йоанна Копчинська і речниця керівної партії "Право і справедливість" беата Мазурек.

Новим віцепрем’єром став Яцек Сасін, який був головою постійного комітету Ради міністрів. МВС очолила Ельжбета Вітек, міністром освіти став Даріуш Піонтковський.

Єдиним міністром, що залишив уряд не з причин обрання у Європарламент, стала міністр фінансів Тереза Червінська. За повідомленнями ЗМІ, раніше вона висловлювала скепсис щодо соціальних програм уряду, з якими він виступав у кампанії до виборів у Європарламент та парламентських виборіввиборів, які пройдуть у Польщі восени. Червінську на посаді замінив її заступник Маріан Бансь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.