"Венеціанка" думає, що робити з проектом Порошенка, який "помер" з приходом Зеленського

Вівторок, 4 червня 2019, 14:23

У Венеціанській комісії при Раді Європи думають над тим, що робити із оцінкою законопроекту "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" №9055, який був ініційований Петром Порошенком, але відкликаний з Ради після вступу на посаду Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Днями Венеціанська комісія повідомила, що отримала прохання представити висновок щодо проекту закону від колишнього глави АП Ігоря Райніна. Лист із проханням від Райніна надійшов 13 травня – всього за тиждень до інавгурації нового президента Зеленського. Примітно, що 20 травня, в день інавгурації, з Верховної Ради автоматично були відкликані законодавчі ініціативи колишнього президента.

"Венеціанка" проаналізує закон про мову

У коментарі "Європейській правді" у "Венеціанці" підтвердили, що отримали прохання про оцінку законопроекту Петра Порошенка (паралельно у ВР зареєстровані ще 2 альтернативні законопроекти), проте наразі не вирішили, що робити із відкликаним проектом. 

"Наразі ми намагаємося роз'яснити ситуацію і не ухвалили рішення про те, як діяти", - пояснив представник комісії у коментарі "ЄвроПравді".

Українська Гельсінська спілка з прав людини і Харківська правозахисна група критикували низку норм законопроекту №9055 як такі, що призведуть до серйозного негативного впливу і навіть неможливості здійснення адвокатської діяльності.

Водночас прихильники законопроекту заявляли, що він дає надію подолати багаторічні тіньові схеми розподілу посад та завершити побудову цивілізованої адвокатської спільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.