Саміт про нове керівництво ЄС призупинено, відновиться у вівторок

Понеділок, 1 липня 2019, 13:43

Лідери ЄС не змогли домовитися щодо кандидатур на посади керівників топ-інституцій Євросоюзу та розпочнуть новий раунд переговорів у вівторок вранці.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив речник президента Європейської ради Пребен Ааманн.

"Президент Європейської Ради Дональд Туск призупинив зустріч та збере Європейську раду завтра об 11:00", - написав Ааман у Twitter.

Обрання керівництва ЄС: переговори лідерів тривали всю ніч, відновляться вранці

Про рішення призупинити роботу саміту в Брюсселі стало відомо після того, як стали публічними деталі пакетної домовленості про призначення нових керівників головних інституцій блоку.

За даними ЗМІ, обговорюється варіант, за яким Франс Тіммерманс буде призначений главою Єврокомісії, Крісталіна Георгієва - президентом Європейської ради, а Маргрет Вестагер або Шарль Мішель - главою зовнішньополітичного відомства ЄС.

Обрання керівництва ЄС: у Брюсселі обговорюють нову пакетну домовленість

Як відомо, лідери країн ЄС 30 червня зустрілися у Брюсселі, щоб визначитися із кандидатами на посади президентів Єврокомісії, Європарламенту, Європейської ради і глави дипломатії ЄС.

Зустріч тривала до опівночі, але жодних домовленостей не було досягнуто. Протягом ночі також відбувалися двосторонні зустрічі. Саміт відновився у понеділок вранці.

Раніше повідомлялося, що наступним главою Єврокомісії найімовірніше стане Франс Тіммерманс.

Однак проти його кандидатури висловилася "Вишеградська четвірка" – Польща, Угорщина, Чехія та Словаччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.