Уряд Італії планує виділити більше ресурсів на боротьбу з мігрантами

Середа, 10 липня 2019, 10:56

Уряд Італії планує виділити більше ресурсів на боротьбу з мігрантами, що прибувають до країни на човнах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Після різкого падіння кількості мігрантів, які прибули до країни в останні місяці, з червня їхня кількість зросла. Контрабандисти все частіше спрямовують заповнені нелегальними мігрантами човни вглиб міжнародних вод, щоб не потрапити у руки берегової охорони Лівії, які фінансує Італія.

В Італії закрили найбільший в Європі міграційний центр

Раніше гумові човни відправляли в море з місцевих пляжів, що дозволяло лівійцям відносно легко зупинити їх до того, як вони покинуть територіальні води Лівії.

Щоб зупинити це, Італія планує посилити власний морський і повітряний патруль, й таким чином  зупинити контрабандистів, перш ніж вони покинуть місцеві води. Італія також передасть 10 моторних човнів лівійській береговій охороні.

Глава МВС Італії Маттео Сальвіні також закликав Туніс докласти більше зусиль, щоб зупинити відплив мігрантів.  За останні 18 місяців найбільша кількість мігрантів прибувають до Італії саме з Тунісу, тоді як у попередні роки новоприбулі були в основному з країн Африки на південь від Сахари.

З початку 2019 року до  Італії прибуло близько 3 тисяч мігрантів. Понад дві третини з них підібрали у морі відносно близько до суші італійський військово-морським флот і берегова охорона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: