ЄС вітає початок експлуатації нової арки в Чорнобилі

Середа, 10 липня 2019, 15:03

ЄС привітав офіційне передання українській владі величезного постійного укриття, яке поліпшить безпеку епіцентру Чорнобильської ядерної катастрофи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у своєму Twitter повідомило представництво Європейського союзу в Україні.

"Сьогоднішнє передання українській владі нового безпечного конфайнменту на Чорнобильській АЕС є історичним моментом... Нове укриття уможливить кращий захист людей та довкілля", - заявили у представництві.

Глава МЗС Франції відвідав Чорнобиль і оглянув новий саркофаг

У ЄС нагадали, що Європейський Союз є найбільшим фінансовим донором цієї конструкції та виділив на неї 431 мільйон євро.

"Від 1991 року ЄС підтримував Україну для покращення ядерної безпеки. Загальний обсяг допомоги ЄС у цій сфері від 1991 року складає близько 1  мільярда євро. Ключовим пріоритетом нашої співпраці є повна  незалежність Державної інспекції ядерного регулювання України", - додали у представництві ЄС.

10 липня ДСП "Чорнобильська АЕС" прийме в експлуатацію нову арку над зруйнованим 4 реактором. Новий безпечний конфайнмент почали будувати у 2012 році.  Його проектний термін експлуатації - 100 років. Будівництво обійшлося в 1,5 мільярда євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: